Alhamdullilah.UPSR result.

Assalammualaikum.

Hai semua.Dah lama tak post and I miss blogwalking,posting,updating! I was nervous as hell for the result.It had been a tough year for us upsrcandidates2014 :(.For those who did'nt reach the target don't be sad okay? Upsr isnt everything.It's okay #AlexFromTarget kan ada ^_^.Hehehe.Alhamdullilah,I got 5a and....I did not expect it.Do you know what to expect when you are expecting? Nothing.
All praises to Allah.Ingat upsr senang? Susah tau stressed out aku tiap hari pikir pasal result hehe.
Since dah jarang post kat blog,I'll make this post longer than usual (cey).

So,I woke up early in the morning (awal laaaa sangat) at 8:30 a.m.Officialnya pukul 10 pagi so aku pun gagahkan diri untuk bangun sebab cikgu asked us to come at 9:30 am.Idk about their intentions or memang untuk prepare setengah jam sebelum 10 a.m.Tapi sebenarnya aku mandi pukul 9 then baru siap siap.Wanna know what I was doing sampai pukul 9 tu? I was chatting on whatsapp.
I did'nt know what else to do :(.It was such a nightmare to wake up in the morning knowing that you would get your result just in an hour.There were many butterflies in my stomach.LOL.I got up and took bath hurriedly bcs I was getting late hahaha.Malas nak pergi awal-awal.

Then,habis mandi I was still texting with my niggas dkt whatsapp.Nak avoid nervous macam ni la tengok phone je alahai mai oi.Hahahaha pukul 9:20 aku still tak breakfast (p/s: I didnt even take my breakfast that morning just a cup of tea cus as I said there were many butterflies in my belly).Lmao.
And ayah aku pun memulakan perbualan.

"Result ambik kol bape?"

Aku pun jawab "Pukul 10 kot?'

"Buat apa datang awal sangat?"

"Dah cikgu suruh pukul 9:30"

"Okayla kalau cam tu ayah pergi sekolah ayah dulu.Ada kerja"
(Ayah is a teacher.Sekolah dia sebelah sekolah aku je)

I sighed."Hmm suka hati ayahla"


*BROKENHEARTED*


Hahaha.Malas pulak nak taip panjang panjang.Okay then.Cikgu semua pakat datang lambat :(.
Kami tunggu setengah jam.Dalam masa setengah jam mula la discuss about the rumors on whatsapp yg mengatakan keputusan 5a upsr kat manjung menurun.Kami apa lagi la gabra gila haha lol.
Then,Cikgu-cikgu pun datang la ke dataran sihat (the place we all gathered).They all looked like-
Nothing happened.


Okay here we go.The lucky students would be annouced by the teacher.Tahu tak rasa apa waktu tu?
Rasa nak muntah ada.Rasa nak bunuh diri pun ada (ni over sangat).Guru besar pun buat la speech yang panjang ngehehe.Perut pun makin sakit.Nazira tak habis pukul pukul aku dari belakang sebab nervous sangat.Aku pulak tak habis pukul-pukul belakang Dina hahahaha.Bila cikgu umum tu nama first yang keluar adalah kawan aku sendiri.Cer teka.Norirdina Sofeaaa.Aku pun terkejut badak.
Lepas tu nama sape tah lagi I dont remember.Then bila nama ni disebut "NUR MAISOF"Aku terus berdiri.Rasa aliran elektrik mengalir in my veins.LMAO.

Alhamdullilah.All praises to Allah.Thank you so much for supporting me especially my parents and friends who are always there for me when I need a shoulder to cry on :) It had been a tough year for all of us and we had been through a lot of things :].


For the last but not least,ofc the picture of me on the stage with my friends!




Please watch this video! Night Changes Official Music Video

Excuse the typo! I'm in rush! Have a nice day everyone!












No comments: